21 mai 2011

Colectia "Anotimpurile"

Zana Florilor
Primavara este anotimpul renasterii naturii , anotimpul in care zanele trebaluiesc de zor pentru a colora padurile si campiile in mii de nuante. Insa cea mai harnica dintre ele este Zana Florilor, numai ea stie cum sa cheme ghioceii sa rasara de sub zapada si bobocii sa infloreasca. Rochita ei este cusuta din bumbac subtire si vaporos, tivita cu panglici inflorite si brodata cu brebenei si violete. Poti imprumuta aceasta rochita de la zana cea gingasa pentru a o darui unei fetite ce va fi incantata sa o poarte cu o ocazie speciala sau la o serbare.

Printesa Raza de soare
A fost odata un camp de floarea soarelui. Toate floricelele erau fericite sa isi ridice capetele dimineata la rasaritul soarelui, sa isi etaleze splendoarea sub magaierea razelor lui toata ziua si apoi sa se odihneasca seara la apus. Numai una spunea mereu ca ea nu este ca celelalte, ca isi doreste sa se deosebeasca de ele, pentru ca este mai frumoasa si mai stralucitoare. Auzind spusele acestei flori, Printesa Raza de soare, fiica Soarelui, hotari sa brodeze floarea cea frumoasa pe o rochita usoara si racoroasa. Si, ca sa nu fie singura frumoasa floricica, a mai adus printesa din gradina fluturi, stropitori, ghivece cu flori fel de fel sip e toate le-a asternut pe borurile rochitei varatice.


Brumarica
Toamna este anotimpul recoltei, al caderii frunzelor si pregatirii pentru iarna. Dar este si anotimpul in care se numara bobocii si se serbeaza recolta bogata. Pentru astfel de ocazii am creat o rochita din bumbac cu maneci ample de printesa si broderii de culoarea pamantului reavan. Au poposit in poala ei si cateva frunze cazute leganat dintr-un stejar si doua ghindute primate de la o veverita grabita sa isi umple camara. A mai primit in dar rochita aceasta si un guleras de scolarita cuminte si gingasa cu care sa se laude tuturor prietenelor ei.


Craiasa Zapezii
Balul Anotimpurilor se apropia si Craiasa Zapezii isi dorea sa aiba rochia cea mai frumoasa si gingasa dintre toate. M-a rugat sa ii cos un vesmant alb ca neaua la poalele caruia sa astern flori de gheata si ape reci, involburate. Am furat si cativa fulgi de nea si i-am tintuit pe fusta ampla. I-am cusut maneci largi si bufante pe umar asa cum ii sta bine unei adevarate printese. Pe piept i-am brodat o floare de clestar ca sa aiba si ea, zana iernii inghetate, floarea ei.

Costum popular din Bucovina

14 mai 2011

Paturica Ana

Cand vine vorba de camera copilului, mai ales a fetitelor, elementele decorative sunt de mare pret. La asta m-am gandit cand am realizat aceasta cuvertura de pat decorativa: la camera unei fetite cochete care viseaza la volanase, peticele in culori calde si multe, multe floricele. Paturica are dimensiunile unui pat de o persoana deci este potrivita pentru camera unei domnisoare care sa se intinda pe ea si sa viseze la printese mangaiata de bumbacul moale infrumusetat prin tehnica quilt traditional.






Compozitie: fata 100% bumbac - colectii designeri din SUA si Germania
dosul 100% bumbac -finet
Umplutura matlasata 100% poliester
Dimensiuni: 208x90cm
Pret 350 RON

6 mai 2011

Camasa populara







Apai am gatat-o :D. 'Camasa populara' - asa se numeste articolul acesta . Pentru ca este cusuta intocmai cum ar fi facut femeile de la sat acum o suta de ani. Cu multa dragoste si vise impletite odata cu tesatura.Brodata manul cu motive specifice satului bucovinean Milisauti (zona Radautiului): modelul cu frunzulite ce aminteste de padure, cel cu romburi insirate ce preia motivul continuitatii ,al vesniciei. Panza este tesuta manual de mama mea, la razboi este special conceputa pentru portul popular. Camasa este pentru varsta de 2-3 ani...ea pare mai lunga pentru ca este croita cu tot cu poale. Modelul este unicat.
Compozitie: bumbac 100%
Dimensiuni: lungimea manecii 35 cm, circumferinta poale 88 cm, lungime 60 cm,
pret: 390 lei (TVA inclus)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...